Keshilla

Kur nuk mundesh të durosh më, gjej motivim tek ata që të rrethojnë dhe të duan

Ka momente në jetë kur në mënyrë të pashmangshme ndihemi të lodhur dhe të mbingarkuar nga angazhimet e përditshme, personale dhe të punës. Periudha në të cilat ne nuk kemi më forcë dhe energji për të ndjekur ëndrrat, për të bërë atë që duam, duke u kufizuar vetëm në përsëritjen e atyre gjesteve rutinë për të ecur përpara dhe për të mbijetuar.

Ndodh, në fakt, që ashtu si trupi dhe mendja jonë, edhe shpirti të lodhet, sepse nuk merr më stimujt e duhur nga ne dhe nga jeta që jetojmë. Kur kjo ndodh, është e qartë se është koha për të ndërhyrë, për të gjetur forcën dhe energjinë që na duhen për të jetuar.

Por kini kujdes, nëse është e vërtetë që ne jemi gra shumë të forta si çdo Wonder Woman, është po aq e vërtetë që super fuqitë tona nganjëherë nuk janë të mjaftueshme, prandaj besimi tek të tjerët mund të na bëjë vërtet mirë.

Ata që kanë vendosur të jenë pranë nesh, në fund të fundit, kanë zgjedhur të na durojnë dhe të na mbështesin në kohë të mira dhe të këqija: miqtë, të dashurit dhe të afërmit janë atje për ne, për të na ndihmuar të rimarrim vrullin e humbur. Janë ata, njerëzit që mbushin mrekullisht jetën tonë, ditë pas dite, ata që na bëjnë të gjejmë motivimin që kemi humbur.

Dhe jo vetëm që përvoja e atyre që, me kalimin e kohës, kanë mësuar se miqtë mund të jenë vërtet aleatë të çmuar në momente nuk e thotë këtë, por edhe shkenca e konfirmon: mbështetja tek të tjerët ndihmon në rigjenerimin e motivimit, për sa kohë që është dikush të cilit i besojmë.

Në fund të fundit, motivimi është i vështirë për tu gjetur në çdo sektor, pavarësisht nëse bëhet fjalë për stërvitje sportive apo pasione, apo edhe karrierë apo dietë, për shembull. Kur e gjejmë veten në atë klimë të pasigurisë së përgjithshme që nuk mund ta kapërcejmë, me mbështetjen e të tjerëve gjithçka bëhet më e lehtë.

Sipas studimit të publikuar në Gazetën e Shoqatës së Kërkimit të Konsumatorit, motivimi mund të gjendet duke u frymëzuar nga njerëzit e tjerë, më mirë nëse ata janë pjesë e jetës sonë dhe ndërveprojnë me ne. Eshtë e vërtetë, njerëzit përreth nesh mund të bëhen një burim frymëzimi për ne dhe kështu të na ndihmojnë të gjejmë energjinë e humbur.

Kjo na mëson, edhe një herë, se nuk duhet të bëjmë gjithmonë gjithçka vetëm, por përkundrazi duhet të mbështetemi dhe t’u besojmë atyre përreth nesh, njerëzve që na mësojnë të rritemi dhe evoluojmë, të gjejmë veten dhe vrullin që kishim humbur.

Back to top button
Close
Close