MistereShkence

MISIONET E HENES / Të gjitha sekretet e parrëfyeshme të NASA-s

apollo

Misionet “Apollo” ishin ngjarje të jashtëzakonshme të historisë. Por pavarësisht profilit të trye të lartë, disa histori magjepsëse mbeten të pathëna – ose të mbajtura fshehur prej agjencisë hapësinore të Amerikës, ose të shmangura nga syri i publikut…

ÇFARE RREZIQESH I FSHEHU NASA PUBLIKUT?

Ajo që ne mbajmë mend, është triumfi dhe magjepsja. Ajo që nuk arrijmë të kuptojmë, është se sa pranë ishim kujtimit të datës 20 korrik, si një fatalitet tragjik.

Për të gjithë ata që ishin të përfshirë, tensioni i minutave të fundit përpara prekjes magjike të satelitit të Tokës ishte i papërballueshëm. Disa probloeme të lidhjes në radio dhe alarmet e paidentifikuar që nisën të bien gjatë zbritjes në Hënë i alarmuan astronautët, por kur piloti Neil Armstrong kuptoi se tashmë i kishte shpëtuar zona e madhe dhe e shehtë ku duhej të uleshin, për shkak se po afroheshin shumë shpejt, atëherë të gjithë i mbërtheu paniku…

[real3dflipbook id=”611″]


Leave a Reply

Back to top button