Lifestyle

Pse ka njerëz që duan të ndihen zotër të të tjerëve?

Për fat të keq, në botën e sotme, arsimi dhe edukimi janë duke u bërë metodat e indoktrinimit, në vend se të jenë liri për të mësuar dhe për të mësuar të tjerët të mendojnë për veten e tyre. Ky aspekt është burimi i problemeve të ndryshme, të tilla si mungesa e vlerave dhe pamundësia për të njohur veten dhe për të pranuar veten.

Për më tepër, ambicia është kthyer në një vlerë të çuditshme, jetike për disa njerëz që e mendojnë veten mbi të tjerët dhe që fshihen pas paratve dhe pushtetit për të menaxhuar fatet e njerëzve rreth tyre.

Në fakt, mungesa e vlerave të tilla si miqësia, sensi i përbashkët, solidariteti, mirëkuptimi dhe ndjeshmëria, çojnë shumë njerëz të ecin në rrugë krejtësisht të gabuar, në ndjekje të lumturisë dhe kënaqësisë së parave, pushtetit dhe mungesës së njohjes së vetvetes.

Këta faktorë janë kritikë për të kuptuar se ka shumë njerëz të humbur në botë, të cilët besojnë se me dominim dhe duke qenë zotër të jetës së dikujt tjetër, mund të transformojë botën rreth tyre e ta bëjnë një vend më të mirë. Megjithatë, kjo ide është krejtësisht e gabuar.

Në fakt, ajo që ata bëjnë është që thjesht projektojnë pasiguritë e tyre mbi të tjerët, duke shkaktuar mjerim dhe një ndjenjë të rremë të krenarisë për punë sipas tyre të bëra mirë. Kjo, megjithatë, shpejt shuhet, sepse pasiguria nuk i braktis asnjëherë ata; në fakt, këta individë nuk mund ta kapërcejnë kurrë ndjenjën e pasigurisë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close