ZZZFun

Testi psikologjik i të mirës dhe të keqes (Yin dhe Yang)

Dy parime fillestare të kundërta, por plotësuese dhe të ndërvarura, të cilat shpjegojnë origjinën e universit dhe të gjitha fenomeneve natyrore dhe shpirtit njerëzor. Ato janë yin dhe yang, dy terma ose simbole energjike me origjinë nga boshllëku, të cilat me bashkëveprimin e tyre krijojnë energji jetësore dhe botën fenomenale.

Fjala Yin do të thotë “ana e errët”, ndërsa Yang do të thotë “ana me diell”. Yin dhe Yang janë dy gjysma që, duke u bashkuar së bashku, realizojnë tërësinë.

Shembuj të kësaj përfshijnë ditën dhe natën, kënaqësinë dhe dhimbjen, jetën dhe vdekjen … Njëra nuk mund të ekzistojë pa tjetrën. Më shumë sesa një ndërtim i thjeshtë i filozofive lindore, nevoja për të ekuilibruar energjitë e kundërta është një aspekt themelor i të gjithë psikologjisë njerëzore.

Në secilën nga jetët tona, ne duhet të gjejmë një ekuilibër midis punës dhe familjes, ambicies dhe rekreacionit, dhe anës sonë intelektuale dhe emocionale. Yin dhe Yang janë të kundërta, por njëra nuk mund të ekzistojë pa tjetrën, ato takohen, pasi nata takon ditën kur dielli lind dhe anasjelltas.

Si jeni ju? A jeni më të ndriçuar apo më të errësuar? Natën apo ditën? Dinamizëm apo qetësi? Zbulojeni me këtë test:

PROFILI 1 / Ambicie dhe guxim

Zgjedhja e kësaj figure tregon ambicie. Dëshira juaj për të dalë në pah dhe për të realizuar ëndrrat dhe qëllimet është e jashtëzakonshme. Ju nuk dekurajoheni lehtë por mërziteni nëse bëni ndonjë punë të rëndomtë. Nëse nuk e ndjeni adrenalinën në gjërat që bëni, ju ndiheni të frustruar dhe të palumtur.

Kur vendosni një qëllim, përpiqeni ta arrini atë sa më shpejt që të jetë e mundur. Ndonjëherë, megjithatë, shqetësoheni; kjo ndodh sepse e dini se mënyra më e mirë për të arritur qëllimet tuaja është të punoni shumë çdo ditë. Durimi fatkeqësisht është një dhuratë që nuk ju përket; bëheni lehtësisht të paduruar kur jeta ju vë përpara ngjarjeve të papritura ose ngjarjeve që nuk shkojnë sipas planeve tuaja.

PROFILI 2 / Kreativiteti dhe origjinaliteti

Zgjedhja e këtij imazhi tregon kreativitetin. Prandaj po flasim për njerëz krijues, kompleksë, paradoksalë dhe jo shumë të standardizuar. Ata që zgjedhin këtë figurë nuk kanë domosdoshmërisht prirjen për krijimtari muzikore ose artistike.

Njerëzit të cilët hyjnë në këtë kategori gjithashtu mund të përdorin aftësitë e tyre krijuese në fusha të tjera të veprimtarisë, të tilla si shkenca ose sipërmarrja. Ata janë në gjendje të shohin mundësitë dhe shanset prapa çdo qosheje; ata vazhdimisht mbledhin informacione për t’u shprehur plotësisht. Jeni mendimtarë inovativë, të aftë të ofroni mënyra unike dhe origjinale për t’u shfaqur në jetë.

PROFILI 3 / Altruizmi dhe besnikëria

Zgjedhja e kësaj figure tregon altruizëm. Njerëzit që tërhiqen nga kjo figurë karakterizohen nga qasja e tyre ndaj të tjerëve; atyre u pëlqen të kujdesen për më të dobëtit ose për ata që janë në vështirësi, shpesh duke marrë një rol atëror ose amësor. Ata kanë një dobësi të fortë për kafshët në përgjithësi.

Për këta njerëz, kujdesi për të tjerët është një gjendje e natyrshme e ekzistencës, prandaj miqtë e tyre gjithmonë u drejtohen kur kanë nevojë për një sup për t’u mbështetur.

PROFILI 4 / Origjinaliteti dhe vazhdimësia

Zgjedhja e kësaj figure tregon vërtetësinë. Ata që tërheq ky imazh nuk kanë kurrë frikë të shprehin mendimet e tyre; ata kanë mësuar të jetojnë plotësisht duke dëgjuar shpirtin e tyre.

Ata gjithmonë shprehen në mënyrë të qëndrueshme edhe nëse mendimet e tyre, nganjëherë, mund të jenë shumë të ashpra dhe jo në përputhje me mendimet e të tjerëve. Në thelb atyre nuk u pëlqen që “jeta e qetë” të sillet sipas udhëzimeve të tjera përveç udhëzimeve të tyre. Për këtë arsye ata shpesh janë markuar si njerëz të vrazhdë, thjesht duke thënë gjërat siç i shohin ata.

PROFILI 5 / Dinamizmi dhe energjia

Njerëzit që zgjedhin këtë imazh karakterizohen nga dinamizmi i tyre. Ata duan të jenë në krye, të kontrollojnë jetën dhe situatat e tyre. Ata janë gjithashtu shumë të vëmendshëm për mënyrën e lëvizjes … ata janë gjithmonë në kërkim të zgjidhjeve praktike pasi janë të orientuar drejt një qëllimi.

Sidoqoftë, duke pasur një mënyrë jetese dinamike sapo të arrijnë një qëllim, ata menjëherë shkojnë drejt kërkimit të një të riu, duke vazhduar kështu “pa mbarim”. Ata janë njerëz të pavarur që nuk u pëlqejnë kufijtë dhe kufizimet; ata preferojnë të punojnë të pavarur.

Ata nuk janë të prirur të njohin ndjenjat dhe nevojat e të tjerëve; jo sepse nuk u intereson, por sepse janë shumë të përqendruar në arritjen e përmbushjes së tyre personale. Forca e tyre është aftësia e tyre për të punuar mirë nën presion dhe të shkëlqejnë në situata të stresit të lartë.

PROFILI 6 / Të besueshëm dhe ekstrovertë

Ju gjithmonë mund të mbështeteni te njerëzit që zgjedhin këtë imazh. Ata gjithmonë i përmbushin detyrimet e tyre dhe i qëndrojnë besnik fjalës së tyre. Gjithashtu, ata duan të kujdesen për të dashurit e tyre dhe të afërmit. Karakteristikë tjetër e tyre është durimi; ata i perceptojnë me qetësi të gjithë njerëzit dhe situatat me të cilat përballen dhe kjo i lejon të përshtaten lehtësisht me çdo rrethanë në jetë. Një pikë tjetër e fortë është entuziazmi, sjellja e qeshur, dashamirësia ndaj të tjerëve dhe aftësia e tyre për të bindur edhe njerëzit më skeptikë. / meb.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close