Keshilla

10 mësime për jetën, që një baba duhet t’ia mësojë të birit

1. Respektoji gratë

Djemtë do të shohin se si baballarët e tyre i trajtojnë nënat e tyre dhe do t’i bazojnë marrëdhëniet e tyre mbi këtë.

Pra, babai duhet të jenë i respektueshëm jo vetëm për gruan e tij, por edhe për të gjitha gratë, për t’u mësuar djemve se gratë duhet të respektohen dhe të trajtohen si të barabarta me ta.

2. Kujdesu për familjen tënde

Babai duhet të flasë me djemtë e vet në moshë të re për t’u kujdesur për familjet e tyre.

Dhe kjo mund të fillojë me sigurimin që vëllezërit e motrat e tyre më të vegjël janë mirë dhe nuk do të mbeten pas një ditë, apo ndoshta edhe që duhet të kujdesen për nënën e tyre.

3. Merr përgjegjësi

Marrja e përgjegjësisë do të tregojë rritje dhe pjekuri dhe do të bëjë që djali të respektohet për faktin që merr përgjegjësi.

Pra, sigurohuni që të filloni t’i mësoni djemtë të marrin përgjegjësinë për çdo gjë që kanë bërë dhe lërini ata të jenë njeriu i respektuar që do të jenë.

4. Mos i u merakos për gjëra të vogla

Kjo është një këshillë që ata duhet t’ia tregojnë djalit të tyre pasi ai do ta përdorë çdo ditë.

Kështu që herën tjetër që keni harruar të bëni diçka të vogël, thjesht lëreni të kalojë dhe djali juaj do të shikojë të fokusohet në gjërat e rëndësishme.

5. Qëndro Fort për njerëzit që kanë nevojë

Fatkeqësisht, ne jetojmë në një botë ku jo gjithçka është e drejtë dhe e barabartë.

Qëndrimi mbrojtës për njerëzit, edhe nëse janë thjesht gjëra të vogla, do t’i tregojë djalit tuaj të mendojë për të tjerët dhe të mos fokusohet vetëm te vetja.

6. Fol mirë

Mënyra se si një person flet do të tregojë shumë për ta.

Baballarët duhet të fillojnë t’i mësojnë djemtë e tyre kur është e përshtatshme të përdorin fjalë zhargoni dhe çfarë është në rregull dhe jo në rregull të thuhet rreth njerëzve që nuk janë miqtë e tyre.

7. Mos u sherros

Baballarët duhet t’i mësojnë djemtë e tyre se sherri nuk çon në paqe dhe falje. Lufta është diçka që nuk duhet bërë edhe nëse dikush përpiqet të nxisë djalin tuaj.

Ai duhet të përdorë fjalët dhe jo grushtet kur bëhet fjalë për përballje.

8. Mbaj premtimet

Fjala e një burri përcakton se kush është ai. Baballarët duhet t’u tregojnë djemve të tyre që në vegjëli, se ata i mbajnë premtimet dhe zotimet e tyre dhe të udhëheqin me shembull për fëmijët e tyre.

Dhe kur një djalë të shohë se sa e rëndësishme është për babin e tij, ai do ta dijë se edhe vetë duhet të bëjë.

9. Ji i aftë të menaxhosh paratë

Menaxhimi i parave është i rëndësishëm dhe duhet të jetë diçka që një baba u mëson fëmijëve të tij.

Fëmijët duhet të dinë se paratë nuk rriten në pemë dhe se duhet të mendojnë se si i shpenzojnë dhe t’i kursejnë ato.

10. Bëhu lojtar skuadre

Burrat duhet të jenë në gjendje të bashkëpunojnë me të tjerët në shtëpi, në ekipe sportive dhe në jetën e tyre personale, dhe kjo është arsyeja pse baballarët duhet t’i mësojnë djalit se si të jetë pjesë e një grupi.

Ju gjithashtu duhet të lini mënjanë dallimet për të arritur një qëllim si ekip.

Back to top button