Stil

Çfarë të nevojitet për ta zgjuar ndër.gjegjen tënde?

Çfarë të duhet për të zgjuar ndërgjegjen? Më shumë liri, përgjegjësi apo vetëdije?
Ekipi ynë ju jep këshilla të mençura.
Pamja e parë
Kjo nuk do të thotë që ju mungon kjo veçori në jetën tuaj ose aktivitetin privat; është pak më e thellë dhe ka të bëjë me daljen për zot vendimeve që kemi marrë në jetë.
Nëse ju bën jehonë, ju mund të filloni të shikoni se në cilën fushë të jetës suaj mendoni se dikush jashtë jush është fajtor për mënyrën se si janë gjërat.
A mendoni akoma se nëse prindërit tuaj do të ishin ndryshe, jeta juaj do të ishte ndryshe gjithashtu? Ende mendoni se ish partneri ju ka shënuar përgjithmonë dhe nuk mund të jeni të kënaqur me atë histori?
Pamja e dytë
Orakulli rekomandon lirinë për zgjimin e vetëdijes. Kjo pavarësi ka të bëjë me neglizhimin e të gjitha besimeve që marrim si fëmijë, qoftë në shtëpitë tona, në vendet që studiojmë, në lagje, në ato që kemi dëgjuar nga ata që na rrethojnë.
Kur shohim që këto paradigma nuk rezonojnë më me ne dhe se ka mënyra të tjera për të parë jetën që na përshtatet, atëherë jemi të lirë. Ajo që kemi mësuar nuk është më një dogmë dhe mund ta jetojmë jetën nga e vërteta jonë, duke nderuar atë që kemi mësuar dhe dhënë.
Liria në zgjimin e vetëdijes është e domosdoshme pasi duhet të kuptoni se në jetë ka shumë mënyra të ndryshme shikimi, shumë të vërteta, varësisht nga vendi ku po e shikoni realitetin.
Pamja e tretë
Ndërgjegjësimi është ajo që orakulli ju sugjeron për zgjim në rrugën e njohjes së vetvetes. Eshtë të dish pse ngrihesh çdo mëngjes, miqtë që ke, familjen përreth, çfarë të tërheq dhe të mban gjallë.
Eshtë të ndalosh të bësh gjërat thjesht sepse ato duhet të bëhen dhe t’u japësh atyre një kuptim të thellë, argëtimi dhe lumturie. A e dua punën time dhe a ndihem duke u zhvilluar në atë biznes? A e shijoj jetën time familjare? A më pëlqen ajo që bëj në kohën time të lirë?
Ndërgjegjësimi është të kuptosh thellë misionin në këtë jetë, që është të jesh e lumtur dhe të shijosh çdo minutë.

Back to top button
Close
Close