BotaMAIN

Demokracia ka triumfuar

Presidenti Biden u iukthye një teme të përsëritur, pasi u betua si presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara, duke bërë thirrje për unitet në fjalimin e tij inaugurues.
“Le të rifillojmë,” tha Biden. “Le të fillojmë të dëgjojmë përsëri njëri-tjetrin. Të dëgjojmë njëri-tjetrin. Të shohim njëri-tjetrin. Të respektojmë për njëri-tjetrin.”
Ai më pas shtoi se politika “nuk duhet të jetë një zjarr i ndezur që shkatërron gjithçka në rrugën e vet” dhe se ndërsa ai i kupton shumë amerikanë që “e shikojnë të ardhmen me frikë dhe dridhje”, “përgjigja nuk është të kthehemi nga brenda, të tërhiqemi në fraksione konkurruese … ne duhet t’i japim fund kësaj lufte jo civile që vendos të kuqen kundër blusë, ruralët kundër urbanëve, konservatorët kundër liberalëve. Ne mund ta bëjmë këtë nëse hapim shpirtrat në vend që të ngurtësojmë zemrat tona”.

Back to top button
Close
Close