Covid19

Francë / Delta, rastet po shtohen si me asnjë variant tjetër

“Nuk është koha për dyshime dhe hezitime. Arritja e imunitetit të tufës përmes një shkalle të lartë të mbulimit vaksinal është mënyra e vetme që kemi …”

Ministri francez i Shëndetësisë Olivier Veran ka thënë se infeksionet e reja nga Covid-19 po rriten me një shpejtësi të paparë për shkak të variantit Delta, pasi 18,000 raste u raportuan për 24 orët e mëparshme.

Duke iu referuar shifrave të fundit ndërsa fliste në parlament, Veran tha: “Kjo do të thotë se kemi një rritje të përhapjes së virusit me rreth 150 përqind në javën e fundit: këtë nuk e kemi parë kurrë, as me Covid [formën origjinale], as me variantin britanik, as me atë të Afrikës së Jugut apo brazilian”.

Niveli i infeksioneve është më i larti që nga mesi i majit, kur vendi po dilte nga një bllokim i tretë në të gjithë vendin, raporton AFP. Franca, e cila po përgatitet për një valë të katërt të infeksioneve për shkak të përhapjes së variantit Delta, është në garë me kohën, për të vaksinuar sa më shumë njerëz që të jetë e mundur.

Duke iu drejtuar skeptikëve të vaksinave, Veran tha se shifrat e reja tregojnë se “nuk është koha për dyshime dhe hezitime” dhe se arritja e imunitetit të tufës përmes një shkalle të lartë të mbulimit vaksinal është “mënyra e vetme që kemi … të heqim qafe Covid një herë e përgjithmonë”, megjithëse ata që kanë marrë dy doza, vazhdojnë të infektohen.

Back to top button
Close
Close