Letersi

“Kur je i moshuar”, poezia prekëse për çdo të moshuar nga William Butler Yeats

“Kur je i moshuar”

Kur je i moshuar dhe flokëbardhë dhe humbet në gjumë,
dhe koka të tundet pranë zjarrit, ule atë libër.
Lexo ngadalë dhe ëndërro për vështrimin e butë
që sytë e tu kishin dikur dhe hijet e tyre të thella.

Sa shumë i doja momentet e tua të këndelljes hirplotë,
Sa e doja bukurinë tënde me dashuri të rreme ose të vërtetë,
Por, ama, vetëm një njeri e donte shpirtin tënd pelegrin.
Sa e doja dëshpërimin e fytyrës sate që ndryshonte.

Dhe duke u përkulur pranë kangjellave që shkëlqenin,
mërmëriste, me pak trishtim, se si fluturonte dashuria
dhe ecte çapthi me malet përmbi krye
dhe fshihte fytyrën mes trumbës së yjeve.

Back to top button
Close
Close