Psikologji

Marrëdhënie e begatë: 4 karakteristikat e nevojshme, sipas një murgu budist

Një murg budist ka zhvilluar karakteristikat me të cilat mund të njihet një marrëdhënie e begatë. Gjatë shekujve, koncepti i dashurisë është përcaktuar gjithmonë ndryshe.

Pavarësisht se është personale, një marrëdhënie e shëndetshme mund të njihet dhe e destinuar të ecë përpara nga 4 karakteristika shumë specifike, të shpjeguara nga një murg budist. Një vietnamez i quajtur Thich Nhat i cili na jep një vizion të ri të dashurisë.

Mirësi, dhembshuri, gëzim dhe qetësi. A ju thonë ndonjë gjë? Epo, këto janë pikërisht 4 elementët e dashurisë, ose karakteristikat themelore që ndihmojnë në ndërtimin e një marrëdhënieje të shëndetshme.

MIRËSI

Një partner që nuk e ka problem të lëndojë dhe ta bëjë partnerin të qajë nuk është i dashuruar. Është një mendim mjaft i thjeshtë, si dhe i zakonshëm. Sepse edhe nëse zënkat në një lidhje janë normale, është gjithashtu e vërtetë që duhet të keni dëshirën për t’i zgjidhur ato. Dhe mbi të gjitha është shumë e rëndësishme të mbani mend se një histori e lumtur jeton në gëzim dhe qetësi. Dhe jo mes dhimbjeve dhe të qarave.

DHEMBSHURIA

Ose ndoshta do të ishte më mirë të flasim për ndjeshmëri. Kjo është aftësia për të perceptuar vuajtjet e të tjerëve sikur të ishin tuajat. Dhe të ndjesh dhembshuri do të thotë gjithashtu të ndjesh dashuri për një person. Sepse kur nuk ju intereson që partneri juaj të jetë i sëmurë, thjesht do të thotë që nuk ju intereson as ai.

GËZIM

Një buzëqeshje, shumë qetësi dhe lumturi, gjithashtu dhe mbi të gjitha për gjërat e vogla. Kur je i dashuruar ke aftësinë e mrekullueshme për të parë bukurinë edhe në gjërat më të parëndësishme, sepse fjala dashuri shkon krah për krah me fjalën gëzim.

QETËSI

Elementi i katërt dhe i fundit (por jo më i rëndësishmi) i dashurisë është qetësia. E cila mund të arrihet vetëm kur të çlirohemi nga paragjykimet, diskriminimet apo lidhjet negative.

Back to top button