Horizonti.al

10 fakte psikologjike shumë interesante

Screen Shot 2016-07-15 at 12.05.42

Njerëzit që kalojnë më shumë kohë në diell, janë më të prirur që të jenë të lumtur.

Të jesh vetëm, josocial, dhe të mos kesh shokë, ke të njëjtët risqe mbi shëndetin, sikur të pish një paketë cigare në ditë.

Psikologjia thotë se depresioni është shpesh herë rezultat i të menduarit të tepruar, duke krijuar probleme që fillimisht nuk ekzistonin.

Një studim i Universitetit të Harvardit, sugjeron se njerëzit që shpërqëndrohen kollaj, janë më krijues.

Dhimbja emocionale e ri-konfiguron mendjen e njeriut, duke shkaktuar ndryshime dramatike tek shumica e njerëzve.

Në mbarë botën, depresioni renditet i katërti si shkak i aftësive të kufizuara dhe vdekjes së hershme, sipas Global Burden of Disease Study.

Njerëzit me vetëvlerësim të ulët kanë 80 % më shumë gjasa të kritikojnë të tjerët, për t’i ulur, me qëllim që të ndihen vetë më mirë, më të fortë dhe më të zgjuar.

Njerëzit që ndiejnë nevojën për të korrigjuar gramatikën e të tjerëve vuajnë në fakt nga një formë e OCD, që quhet Sindroma e Pedantizmit Gramatik.

Thashethemet shkaktojnë kemikate në tru që i bëjnë njerëzit të jenë më të lumtur dhe të jetojnë më gjatë.

Njerëzit që nuk janë në gjendje të dallojnë sarkazmën dhe gënjeshtrat vuajnë nga Dementia, një rënie e vazhdueshme e trurit dhe aftësive të tij. /bota.al

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close