Horizonti.al

10 sekrete “skandaloze” të masonëve

Screen Shot 2016-06-30 at 16.22.25

Ata nuk do dëshmojë të vërtetën kundër njëri-tjetrit

Masonët janë të urdhëruar që të mos dëshmojë të vërtetën kur një Mason është në gjyq. Ata e pranojnë se ajo mund të jetë dëshmi e rreme, por për ta, është një mëkat shumë më i madh që të mos mbrojnë një prej tyre.

Ata kanë një shtrëngim duarsh sekret

Edhe pse disa anëtarë e mohojnë në publik, masonët kanë të paktën një duarshtrëngim sekret masonik. Ka edhe fraza që një mason mund t’i mërmërisë kur përballet me një rrezik të madh – duke bërë që anëtarët e tjerë të nxitojnë në ndihmë të tij. Themeluesi i Mormonizmit, Joseph Smith, thuhet të ketë pëshpëritur këtë frazë, në momentet e fundit para vdekjes së tij.

Ata kanë disa fjalëkalime të fshehtë

Ky është një nga faktet më të njohura në lidhje me masonët, por perceptimi i përgjithshëm është se ata kanë vetëm një fjalëkalim. Në fakt, ka disa fjalëkalime për raste dhe arsye të ndryshme. Teksa personi me rrokjen e fundit të fjalës sekrete të fundit u vra, ata e zëvendësuan këtë fjalë me “mor-bon-zi”, dhe vetëm shumë pak njerëz e dinë fjalën sekrete reale. Kjo fjalë e fshehtë është përdorur vetëm për ceremonitë: “tu-bal-kain” është fjalëkalimi i fshehtë më i zakonshëme, në majë të gjuhës për çdo mason.

Ritualet e tyre përfshijnë një lak

Ritualet e iniciimit të përshkruar nga masonët, si ceremoni të bukura përfshijnë një lak. Është e vështirë të thuash nëse ky është menduar si një kërcënim, një thirrje për të heshtur, apo thjeshtë si simbol i kordonit kërthizor (siç pretendojnë ata), por në çdo rast, është shumë gjë e pazakontë dhe ia vlen të përmendet.

Ata janë të fiksuar pas diellit

Masonët besojnë se lindja simbolizon rilindjen. Ata i këndojnë diellit në fluturimin e tij – të magjepsur me kalimin e tij nëpër qiell. Lozhat masonike kanë tendencën të ndërtohen në lindje dhe në perëndim, si një përpjekje për të kontrolluar energjinë diellore për qëllimet e tyre.

Masonët i përjashtojnë ateistët

Është e pamundur të bëhesh mason, nëqoftë se je ateist. Kërkesa e parë është që anëtarët e mundshëm duhet të besojë në një fuqi më të lartë. Ata nuk duan t’ia dijnë se cila është kjo fuqi më e lartë, por ju duhet të përcaktoni atë për veten tuaj. Ju mund të gënjeni për të, por feja duket të jetë një pikë nderit në mesin e masonëve. Nga ana tjetër, grupet tradicionalisht të përjashtuara – të tilla si meshkujt homoseksualë – janë të përfshira në masoneri, për aq kohë sa ata sillen në të njëjtën mënyrë moralisht, si grupet e tjera. Tempulli ende i përjashton gratë, por disa grupe janë duke e sfiduar këtë fakt.

Ata punojnë për të kontrolluar politikën dhe financat në vende të ndryshme

Korrupsioni zyrtar i masonerisë është i mirë-dokumentuar, por shpesh herë i mbuluar. Gjysmë milion masonët në Angli janë të përfshirë në mënyrë jo proporcionale në sektorin bankar, politikë dhe qeverisje. Edhe spitalet dhe universitetet janë të kontrolluara shpesh herë nga masonët.

Simboli i tyre është në kartëmonedhën e dollarit

Nëse e keni parë ndonjëherë nga afër monedhën e dollarit, ndoshta keni parë Syrin që Sheh Gjithcka, sipër piramidës. Ky simbol është një simbol mason, dhe shprehja latine nën të është një moto masone, që do të thotë “Rend i ri botëror”. Shumëkush thotë se vendimi për të përfshirë këtë simbol masonik nuk u ndikua nga masonët – Benjamin Franklini ishte i vetmi mason në komitetin e projektimit – por rastësia mbetet gjithësesi interesante.

Anders Breivik ishte një Mason

Breivik – përgjegjës për vrasje masive në Norvegji në vitin 2011 – ishte një anëtar i Lozhës së Shën Olafit në Oslo. Ai u përjashtua menjëherë – por shkalla e tij e përfshirjes brenda organizatës është e hapur për debat.

Masonët kanë luajtur një rol të rëndësishëm në eksplorimin e hapësirës

Disa thonë se masonët kanë një axhendë për të marrë kontrollin e botës – por disa masonë duket se i kanë kthyer sytë nga Hëna. Astronautët në programin Apollo – duke përfshirë Buzz Aldrinin – ishin masonë të vetë-deklaruar. Flamurët e tyre të riteve kanë qenë në hënë dhe janë kthyer, dhe Aldrini duket se ka pretenduar Hënën për lozhën e tij masonike në Teksas.

Disa nga këto sekrete të çuditshme dhe skandaloze të masonëve janë legjenda urbane të qarta dhe duhet të merren me rezerva; por të tjerët duket se përmbajnë një shkallë të së vërtetës. Një gjë është e sigurtë – masoneria nuk është aspak një kult i vjetëruar. Ajo ka ende shumë anëtarë aktivë, të cilët duket se janë duke punuar për një qëllim – edhe pse s’biem të gjithë dakord se cili është ai./bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close