Zodiak

A e dini çfarë është karma dhe si mund të ndikojë në jetën tuaj?

A e dini se çfarë është karma dhe si mund të ndikojë në jetën tuaj? Në thelb, koncepti lidhet me shprehjen “ne korrim atë që mbjellim”, domethënë secili prej veprimeve tona nxit një reagim të Universit. Por ka shumë më tepër për t’u zbuluar në lidhje me të.

Çfarë është karma?

Fjala karma e ka origjinën në gjuhën Sanskrite, një gjuhë e shenjtë e lashtë e Indisë, dhe do të thotë “veprim”. Termi është me natyrë fetare, që përdoret në budizëm, hinduizëm, sik, në doktrinat teozofike dhe jainiste dhe në kohët moderne është adoptuar edhe nga spiritizmi.

Në këto fe, karma funksionon si një ligj universal i shkakut dhe pasojës, domethënë për çdo veprim të praktikuar, do të ketë një reagim të Universit. Koncepti është i lidhur ngushtë me rrënjët e tij indiane, duke përfshirë besimin e rilindjes pas vdekjes. Në këtë kuptim, mund të zgjasë më shumë se një jetë, duke e bërë përvojën e një personi në lidhje me sjelljen e tyre në jetën tjetër.

Sipas filozofisë indiane, karma nuk është një lloj ndëshkimi dhe shpengimi, por më tepër një mjet për të vendosur rendin e sjelljes individuale.

Si të përballesh me karman?

Nuk ka asnjë mënyrë tjetër, për të kapërcyer karmën e keqe përveçse të heqësh qafe të gjithë negativitetin që është rreth teje. Vetëm atëherë mund të zotërosh fatin tënd. Për këtë, këshillohen disa veprime:

– Kërkoni njohuri për veten

– Zhvilloni inteligjencën emocionale

– Praktikoni meditimin.

Kjo energji, e krijuar nga veprimet tona, mund të ndikojë në kursin që merr jeta jonë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close