Horizonti.al

A e dinit se çfarë kanë të përbashkët të gjitha gjuhët e botës?

screen-shot-2016-09-08-at-15-39-25Mënyra me të cilën janë të organizuar kuptimet: ky është konkluzioni në të cilin kanë mbërritur studiuesit e Universitetit të Oksfordit, të Santa Fe Institute dhe të Universitetit të Nju Meksikos, në Albuquerque. Studiuesit kanë zbuluar se gjuha njerëzore bazohet në një strukturë semantike universale, e pavarur si nga kultura, ashtu edhe nga rendi gjeografik i origjinës, që ka të bëjë me mënyrën se si konceptet organizohen në mendjen tonë. Pra, qeniet njerëzore, në lidhje me gjuhën kanë një strukturë konjitive të lindur./bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close