Horizonti.al

A ka krimi rrënjë biologjike?

Screen Shot 2015-08-13 at 12.28.19Eshtë rehatuese për ne të mendojmë, që të gjithë veprojmë sipas vullnetit tonë të lirë dhe kemi kontroll mbi jetët tona. “Fatkeqësisht”, nuk është e vërteta e plotë”, thotë Adrian Raine, autor i librit “Anatomia e Dhunës”. Raine ka studiuar kriminelë të dhunshëm për dekada të tëra, duke analizuar të dhënat e qindra studimeve. “Tek psikopatët, ka probleme me “kabllot e trurit”. Ata kanë një ndërtim nervor të ndryshëm nga të tjerët”. Edhe qarqet më të vegjël të gabuar në trup – si për shembull një rrahje zemre e ngadaltë apo qeliza truri joaktive – mund ta kthejnë një person në një vrasës serial, edhe kundër vullnetit të tij”/Bota.al

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close