Horizonti.al

Aleksandri i Madh, misteri i banesës së fundit

Screen Shot 2016-05-27 at 10.00.17

Dy sfinksa që ruajnë hyrjen, dhe në majë të kodrinës një luan i gjatë pesë metra. Mund të jetë ky varri i gjetur në Anfipoli, në veri të Greqisë, që mban eshtrat e Aleksandrit të Madh, sipas të dhënave të fundit.

E sigurtë është se vendet kandidatë si banesa e fundit e maqedonit janë të shumtë. Në krye të listës janë dy vendndodhje egjiptiane. E para është Siva, oazi në kufi me Libinë ku Iskandar el Akbar (emri në arabisht i mbretit me origjinë shqiptare) u vetëshpall “bir i Amonit”, domethënë edhe gjysmë-perëndi. Vendndodhja e dytë është rivalja e vet kryesore, jo shumë larg prej aty, Aleksandria, qyteti që u themelua nga vetë Aleksandri në vitin 332 para Krishtit, për të simbolizuar sintezën mes klasicitetit grek dhe bollëkut oriental./bota.al

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close