Histori

ARJANET / E vërteta për paraardhësit, që erdhën nga stepat dhe “pushtuan” botën

Screen Shot 2015-09-02 at 8.58.10 PM

Mund të themi që ekspansioni indoeuropian pati fillimisht si objekt pjesën e poshtme të Danubit dhe Ballkanin; më pas Europën Qendrore dhe një pjesë të mirë të Azisë, nga Irani në Indi; në fund, Italinë, Spanjën dhe Egjeun. Morali: kur bota doli nga prehistoria , në Perëndim gjuha e origjinës ishte fragmentuar tashmë në të paktën nëntë “dialekte”: kelt, balltik, gjermanik, italik, grek, sllav, shqiptar, ilirik dhe itit

Ishin të gjatë, bjondë, me sy bojëqiell. Kishin nofull të fortë, ballë të lartë dhe shpatulla të gjera. Me një fjalë, njerëz të pashëm me tipare tipike nordike. Dy studiues gjermanë të fundit të tetëqindës e përshkruanin në këtë mënyrë aspektin fizik të indoeuropianëve, alias Arianëve, popull primitiv, gjaku i të cilit rrjedh në venat e pothuajse të gjithë europianëve, dhe jo vetëm…

[real3dflipbook id=”460″]


 

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close