Horizonti.al

Arkeologët gjetën në hirin e Pompeit një kalë dhe një tempull të mrekullueshëm

Rreth 2.000 vjet pas shpërthimit të malit Vezuv, që shkatërroi qytetin e lashtë romak të Pompeit, arkeologët bënë 2 zbulime të jashtëzakonshme, duke filluar me trupin e paprekur të një kali të lashtë. Ata zbuluan ndërkohë një vend të shenjtë të ruajtur në mënyrë të përkryer, dhe të zbukuruar me ngjyra të ndezura që përshkruanin një kopsht të magjepsur, të fshehur për shekuj me radhë nën rrënojat e mbuluara me hi të një shtëpie, që ka të ngjarë të ketë qenë e një familje e pasur të qytetit. / bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close