Enciklopedike

Arsyeja brilante pse persët e lashtë pinin deri sa bëheshin “xurxull”

Sipas historianit Herodot, persët e lashtë kishin një ritual intoksikimi që kërkonte që ata të deheshin me verë, pasi merrnin një vendim të rëndësishëm. Qëllimi i këtij rituali ishte që të siguroheshin për dobinë e vendimit. Duke qenë se ata besonin që të vërtetën mund ta thuash vetëm atëherë kur je i dehur, persët pinin shumë verë pasi merrnin një vendim, dhe nëse mendja e tyre vazhdonte të mendonte se vendimi ishte i saktë, atëherë ata e dinin se kishin marrë vendimin e duhur. / Bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close