Filozofi

 • Jul- 2018 -
  9 July

  Kierkegaard: “Abrahami që vrau të birin”

  “Vetëm nëpërmjet besimit mund të arrish sadopak Abrahamit, e jo nëpërmjet vrasjes” Lavdia e rreme e Abrahamit nën filozofinië analitike dhe paradoksale të filozofit Soren Kierkegaard: Ndoshta Abrahami as që e ka bërë atë që thotë rrëfenja, ndoshta për shkak…

  Lexo më shumë
 • 6 July

  “Ne imoralistët! Kundër nesh kemi gjithmonë torollakët dhe pamjen e jashtme.”

  Friendrich Nietzsche shkruan përtej së mirës dhe së keqes. Më poshtë kemi sjellë për ju një nga paragrafët më të fuqishhëm të Nietzsche-s. Ne imoralistët! Kjo botë,që na përket neve, në të cilën ne kemi pse të trembemi dhe të…

  Lexo më shumë
 • 2 July

  Një ritual i përditshëm

  Eshtë një strategji e provuar, që të ndihmon të hash më mirë dhe ulësh peshën, kufizosh depresionin dhe përmirësosh vlerësimin; adoleshentët që e bëjnë rregullisht janë më pak të prirur të pijnë duhan, të pijnë alkool, të ngelen shtatzënë dhe…

  Lexo më shumë
 • May- 2018 -
  24 May

  Idetë e lindura nuk ekzistojnë

  Xhon Loku(John Locke), lindi më 1632, në Wrington, Somerset dhe vdiq 72 vjet më vonë, më 1704. Ai u rrit në një familje puritane, ku u mbrujt me virtytet e punë së palodhur dhe dashurisë për të thjeshtën. Pas një…

  Lexo më shumë
 • 17 May

  Hegeli: Idealizmi Absolut

  Samuel Stumpf për Hegelin Rëndësia historike e Hegelit qëndron në faktin se ai perfeksionoi me plotësi të jashtëzakonshme dhe sistematike atë për të cilën Kanti kishte thënë kohët e fundit, se nuk mund të bëhej. Kanti kishte argumentuar se metafizika…

  Lexo më shumë
 • 7 May

  Friedrich Nietzsche: Një jetë e realizuar kërkon t’u bësh ballë dhe jo bisht vështirësive

  Një shekull e  gjysmë para fetishizmit ndaj dështimit tonë modern, një çështje thelbësore kjo dhe filozofike për vlerën që mbart. Filozofi, poeti, kompozitori dhe shkrimtari Friedrich Nietzsche (15 tetor,1844-25 gusht,1900) është burri më i qëndrueshëm dhe me më shumë ndikim…

  Lexo më shumë
Back to top button