Enciklopedike

Çfarë është ndërgjegjja?

Screen Shot 2016-08-24 at 16.23.38Ka tre shkolla kryesore të mendimit. Teoria e rendit më të lartë, thotë se vetëdija është truri që sheh nëpër veprimtarinë e tij. Truri është një makinë që ndërton simulime, se si funksionon bota e jashtme dhe vetëdija është simulimi që truri i bën vetvetes. Teoritë e hapësirës globale të punës argumentojnë se vetëdija është diçka që ndodh kur pjesë të ndryshme të trurit, lidhen së bashku për të ndarë informacionin. Dhe teoritë biologjike shohin për një proces apo strukturë specifike brenda trurit, që krijon vetëdijen; si luhatjet e sinjaleve ndërmjet neuroneve, që shfaqen në skanimet e trurit të subjekteve të ndërgjegjshëm. /bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close