Bota

Çfarë Europe do të kemi?

Drejtuesit e disa gazetave të aleancës europiane Lena, kanë treguar sfidat për të ardhmen e kontinentit. Analizat e Christophe Berti, “Le Soir”; Stefan Aust, “Die Welt”; Antonio Cano, “El Pais”; Mario Calabresi, “La Repubblica”; Arthur Ruthishauser, “Tages Anzeiger”; Arnaud De La Grang, “Le Figaro”; Pierre Ruetschi, “Tribune de Geneve”

Screen Shot 2016-08-23 at 09.13.23

Kurajo e udhëheqësve, kundër populistëve

Christophe Berti, “Le Soir”

Kur shoh nga Brukseli, Triumviratin e bashkuar në një vend simbolik si Ventotene, them që çfarëdo të mendojmë për Merkelin, Hollande dhe Renzin, e ardhmja e Europës kalon nga vendimet që marrin ata. Sepse Europa e sotme është ajo që kanë bërë ata, dhe Europa e nesërme do të jetë ajo që ata do të bëjnë, duke marrë parasysh që pushteti nuk anon nga ana e institucioneve të komunitetit europian, por nga ana e shteteve anëtare. Të tre udhëheqësit janë të angazhuar në fushata elektorale, gjë që zakonisht është pengesë për marrjen e vendimeve kurajozë dhe të guximshëm: por Europa ka nevojë …

[real3dflipbook id=”1274″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close