Covid19Covid19 lajme nga bota

Danimarkë rekomandon përdorimin e maskave në këto zona

Autoritetet shëndetësore në Danimarkë kanë rekomanduar që njerëzit të përdorin maska ​​në fytyrë në rrethana të caktuara për shkak të pandemisë koronavirus, raporton AFP.

“Maska mund të përdoret për të mbrojtur të tjerët në situata të caktuara, kur mjetet e tjera për të parandaluar përhapjen nuk janë të mjaftueshme,” tha në një deklaratë zv / drejtori i autoritetit shëndetësor danez, Helene Probst.

Situatat në të cilat rekomandohet veshja e maskave të fytyrës përfshijnë vizitat spitalore për testimin e virusit, transportin dhe kur kujdeseni për të afërmit me Covid-19.

“Rekomandimi ynë më i rëndësishëm është që nëse infektoheni ose mund të infektoni me Covid-19, duhet të izoloheni,” shtoi Probst.

Sidoqoftë, autoriteti shëndetësore pohuan se masat më efektive në frenimin e përhapjes janë akoma kontrolli i higjienës dhe distancimi social.

Danimarka, e cila ishte një nga vendet e para në Evropë që imponoi gjysmë-mbyllje dhe gjithashtu e para që rihapi shkollat ​​e, ka marrë lëvdata për menaxhimin e krizës.

Ligjet e saj të rrepta të koronavirusit përfshijnë një dispozitë për vaksinime të detyrueshme dhe ndjekje penale për njerëzit që refuzojnë të testohen për virusin./bota.al-the guardian

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close