Motivuese

Dhe një ditë zbulova se jam ende gjallë

Edhe mua më ka ndodhur, një ditë në pranverë, të zbuloj se jam lodhur duke jetuar. A e dini se ndjenja e apatisë dhe pakënaqësisë mund të vijë në çdo moment dhe të ndikojë në sferën personale ose profesionale? Ja pra, e njëjta gjë më ndodhi, por në lidhje me jetën.
Atëherë unë pyesja veten nëse e dija vërtet se çfarë do të thotë të jetosh, nëse kam arritur ndonjëherë ta kuptoj atë koncept efemer si dhe fillestar në lidhje me kuptimin e jetës. Filozofët janë përpjekur dhe shkrimtarët kanë hartuar tekstet më të bukura dhe ndjellëse, por as ata nuk kanë qenë në gjendje të zbërthejnë enigmën më të madhe në univers.
Kështu që u mbështeta te shqisat. Eshtë në atë moment që kuptova se ndjeva që kjo jetë nuk më përkiste mua dhe mbase nuk kishte qenë kurrë e imja. Sikur të isha një Barbie e bukur, e krehur dhe e grimuar, por pa jetë. Pra, u ndjeva i pajetë dhe në atë moment kuptova se sa përpjekje kisha për të vazhduar të mbijetoja.
Me atë ndjenjën e zbrazëtisë, me atë pakënaqësi të pashpjegueshme sepse nuk mund të lidhet me të vërtetë me një ngjarje të dhimbshme. Ndoshta do të kishte qenë më e lehtë nëse një mik më kishte braktisur dhe nëse dikush do të më thyente zemrën me egërsi, atëherë po unë do të kisha ndjerë diçka, atëherë po do të kisha gjetur kuptimin në të gjithë endjen time të përjetshme.
Por si kisha arritur në atë pikë? Në cilin moment ishin përmbysur dhe përdredhur ato rregulla të jetës? Pse ajo sëmundje e jetës, kaq e dashur për poetët, kishte vendosur të mos bëhej e gjallë?
Pastaj, përsëri, prej një serie rastësish të shpërndara gjatë një dite, ndjeva diçka përsëri. Mjaftoi që të shikoja lart dhe të shikoja botën përreth meje, të cilën e kisha injoruar për shumë kohë, për t’u kthyer për të ndjerë një ngrohtësi të paparë dhe emocionuese. Një buzëqeshje nga një kalimtar i panjohur, një përkëdhelje për një qen endacak dhe aroma e barit të lagur që më ngjallte kujtimet e një kohe të kaluar, atë në të cilën gjithçka më dukej e bukur.
Ndihesha e lumtur dhe e përtërirë, entuziaste për atë ngrohtësi që vinte nga tërësia. Dhe pastaj kuptova që isha ende gjallë.

Back to top button
Close
Close