Thenie

Disa thënie frymëzuese nga Barack Obama, të cilat duhet t’i lexoni patjetër

Thëniet e mëposhtme nga Barack Obama, janë shkëputur prej romanit të tij të fundit me titull “Tokë e premtuar”.

“Ka njerëz në botë që mendojnë vetëm për veten e tyre. Atyre nuk ua ndjen çfarë u ndodh të tjerëve, për aq kohë sa marrin çfarë duan. Ata i ulin të tjerët për ta bërë veten të duken të rëndësishëm. Nga ana tjetër, ka edhe persona që bëjnë të kundërtën, që janë të aftë ta imagjinojnë si ndihen të tjerët dhe siguron të mos bëjnë gjë për t’i lënduar ata. “Kështu që, – më tha ajo duke më parë ngultazi në sy, – cili person dëshiron ti të bëhesh?””.

Unë e kam përjetuar dështimin dhe mësova të ngrihesha për të mos zhgënjyer ata që besonin tek unë. I kam vuajtur refuzimet dhe fyerjet, aq shumë sa nuk u frikësohem më. Me fjalë të tjera, u rrita”.

“Kur gjërat shkojnë keq”, – më tha Axe, ndërkohë që dilnim nga mbledhja e dhjetorit. – Askujt nuk i intereson se gjërat mund të ishin akoma më keq”.

“E ke vënë re që nëse për diçka ka një rrugë të vështirë dhe një rrugë të thjeshtë, ti zgjedh shpesh herë tëvështirën? Pse mendon se e bën këtë gjë?”

Ti mund të fitosh fuqi e pushtet jo duke i ulur të tjerët, por duke i ndihmuar ata të ngrihen”.

Nuk ka një Amerikë të të bardhëve, Amerikë të të zinjve, Amerikë të latinëve, apo Amerikë tëaziatikëve. Ka Shtete të Bashkuara të Amerikës”.

“Ne duhet të mësojmë të jetojmë bashkë, të bashkëpunojmë me njëri tjetrin dhe ta njohim dinjitetin e tëtjerëve, ose do të humbasim”.

“Nuk ka asgjë që më shijon më tepër, ose më duket më përmbushëse, se të kesh mundësinë të ecësh në njëlibrari duke qenë i rrethuar nga njerëz që i duan librin dhe e duan leximin”.

Back to top button
Close
Close