Personazhe

Etërit e famshëm të shpikjeve / Nga Zhyl Verni tek krijuesi i videolojërave

jules

Nga Tim Ott

Ndërsa shumë burra përjetojnë kënaqësitë unike të ndërrimit të pelenave apo qetësimit të një fëmije të vogël që qan më të madhe, të tjerë kanë lënë shenjat e tyre si “etërit” nëpërmjet përpjekjeve të tyre krijuese, ose duke u bërë udhëheqës me ndikim në fushat e tyre. Këtu po rendisim 7 personazhe që ndërtuan një trashëgimi të qëndrueshme, pa patur frikën se mos rrëshqisnin mbi lodra, gjatë shkuarjes pas mesnatës në banjo:

Gregor Mendeli: Gjenetikë

Ndoshta është e përshtatshme ta fillojmë me njeriun që hodhi dritë i pari mbi çështjen, se pse fëmija juaj i ka sytë ngjyrë kafe të mamit dhe hundën e shtrembër të babait. Një murg në manastirin e Shën Thomasit në Moravianë Çekinë e sotme, Gregor Mendeli kryeu studimin e tij novator…

[real3dflipbook id=”925″]

Leave a Reply

Back to top button