Horizonti.al

FAKTE INTERESANTE / Si mund të ngatërrosh Venezuelën me Venecian? Dhe çudi të tjera

Screen Shot 2015-08-28 at 12.06.53 PM

1. Kur eksploruesit e parë mbërritën në Venezuelë, ata kujtuan se ishte Venediku. Ndaj ata e quajtën vendin “Venecia e Vogël”, që e përkthyer në spanjisht është Venezuela.

2. Filmi më i shtrenjtë i animuar është “Princi i Egjiptit”, që kushtoi plot 70 milionë dollarë.

3. Nje njeri ka më shumë të ngjarë të vdesë nga goditja e një tape shampanje, sesa nga pickimi i një merimange helmuese.

4. Fluturimi më i gjatë i rregjistruar i një pule është vetëm 13 sekonda.

5. Mesatarisht 12-15 përqind e popullsisë në botë është mëngjerashe.

6. Kur lind, një këlysh ariu polar nuk mund të shohë apo dëgjojë asgjë. Për të fituar këto aftësi, atij i duhen afro një muaj.

7.Furra me mikrovalë u shpik pasi një studiues, që pasi eci përbri një radari, pa se çokollata që kishte në xhep kishte shkrirë.

8. Një plesht mund të kërcejnë 150 herë sa madhësia e tij. Kjo do të ishte e barabartë sikur një njeri të ishte në gjendje të kërcente deri në 330 metër në ajër.

9. Në fillimet e veta, pija e famshme Coca-Cola kishte ngjyrë të gjelbër.

10. Një njeri djeg më shumë kalori duke fjetur, sesa duke parë televizor.

Leave a Reply

Back to top button