FotoGaleriMagazine

Foto portrete të njerëzve flokëkuq

Nga Helena Negru, www.borepanda.com

Shqipëroi: Agan Kosumi

Fotografi Michelle Marshall ka dokumentuar fytyrat e njerëzve më të mahnitshëm në tokë, duke sjellë portretet e disa prej tyre, karakteristik e të cilëve janë flokë të kuqe dhe çehre të zbehtë të shoqëruar me pika të kuqe, ku rreth 10% e popullsisë skoceze ka këtë lloj gjeni MC1R.

Në kushte normale, ky gjen do të prodhonte flokë dhe lëkurë të zezë ose të errët , por kur ai nuk do të aktivizohet, ai prodhon flokë dhe pika të kuqe . Gjeni është trashëgues, që do të thotë të dy prindërit duhet ta kenë atë, në mënyrë që fëmija ta marrë atë. Dëshira e Marshal ishte për të treguar se stereotipin me kokë të kuqe i cili nuk është përfaqësues për të gjithë njerëzit që gëzojnë fillesat e tyre të kuqe. Të jesh me të vërtetë unik është tepër e çmuar!

[content_slider] [content_slide]55dba31b14000077002e3dd2-5742dee2c526f-jpeg__880[/content_slide] [content_slide]55dba2321400002e002e3dd1-5742dee61f07e-jpeg__880[/content_slide] [content_slide]photographer-documents-the-diversity-of-redheads-574435f78ba18__880[/content_slide] [content_slide]55db988e14000077002e3dba-5742deca7a553-jpeg__880[/content_slide] [content_slide]55db988e1d00006e00145bcf-5742dec66bf1a-jpeg__880[/content_slide] [content_slide]55db988e14000077002e3dbb-5742decd8fbc8-jpeg__880[/content_slide] [content_slide]55db988e170000430156870a-5742ded1237ea-jpeg__880[/content_slide] [content_slide]55db988e1700004301568709-5742ded45ccbc-jpeg__880[/content_slide] [content_slide]55db988f1d00002f00145bd0-5742ded7919ab-jpeg__880[/content_slide] [content_slide]55db988f1400002e002e3dbd-5742dedc062d0-jpeg__880[/content_slide] [content_slide]55db988f14000077002e3dbc-5742dedf8079c-jpeg__880[/content_slide] [/content_slider]

 

Bota.al

Leave a Reply

Back to top button