Horizonti.al

Gënjeshtrat më të mëdha për trurin: Përdorim vetëm 10% të tij

Screen Shot 2015-07-19 at 12.08.27E pavërtetë. Truri është një organ “i kushtueshëm’ nga pikëpamja energjetike dhe evolutive: nuk do të kishte kuptim të kishim një tepricë të tillë qelizash nervore të papërdorura. Kjo legjendë e pavërtetë e ka origjinën në deklaratat e shkrimtarit dhe psikologut amerikan, Uilliam James, sipas të cilit shfrytëzojmë vetëm një pjesë të vogël të burimeve tona mendore. Teknikat e imazherisë së trurit e kanë përgënjeshtruar, duke treguar se një pjesë e madhe e trurit është e përfshirë edhe gjatë aktiviteteve më të thjeshtë, si për shembull gjumi. Përqindja ka kuptim vetëm nëse mendohet për natyrën e qelizave të trurit, që në 90 përqind përbëhen nga qeliza me funksion ushqimin, dhe mbështeten në 10 përqind nga neuronet./Bota.al

Leave a Reply

Back to top button