Horizonti.al

George de La Tour: Mjeshtri i harruar

Screen Shot 2015-07-20 at 11.32.24

Seria: 10 histori të paharrueshme që historia i ka lënë në harresë. Kjo renditje është frymëzuar nga libri “I humbur në kohë”

Georges de La Tour (13 mars 1593, Vic-sur-Seille, Moselle-30 janar 1652, Lunéville) ishte një piktor, që e kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij aktive në Dukatin e Loreinit, (i cili ishte aneksuar nga Franca ndërmjet viteve 1641-1648). Ai pikturoi kryesisht skena fetare, të shoqëruara nga qirinjtë e ndezur. Pas shekujsh të tërë harrese fill ​​pas vdekjes, gjatë shekullit XX, ai u bë një nga më të artistët më të njohur francezë të shekullit të XVII të stilit barok. Ai ishte i njohur ndryshe edhe si piktori i mbretit (të Francës), dhe u konsiderua si një nga artistët më të mëdhenj. Shumë pak prej veprave të tij arritën të mbijetojnë, dhe arsyeja e kësaj lënieje në errësirë ​​është e panjohur, por në sajë të përpjekjeve të studiuesit gjerman Herman Vos, në vitin 1915 puna e tij u rizbulua.

Leave a Reply

Back to top button