Magazine

Ja çfarë thonë për shqiptarët, kronikat bizantine të 1038-ës

Screen Shot 2016-01-10 at 12.51.29

Michael Attaleiates ishte një avokat dhe historian bizantin, i cili u ngjit në pozicione të lartë në kohën e perandorëve Romanus IV (1067-1071) dhe Michael VII (1071-1078). Libri i tij “Historia”, që mbulon vitet 1034-1079, është një rrëfim i gjerë mbi ngjarjet politike dhe ushtarake në Perandorinë Bizantine. Ishte pikërisht gjatë kësaj periudhe, që bizantinët kanë shkruajtur për herë të parë për shqiptarët si popull…

[real3dflipbook id=”813″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close