Bota

Ja se si Donald Trampi ka ndryshuar botën

 

Kandidati i paragjykuar i Partisë Republikane, është tani shembull frymëzues i të djathtës ekstreme në perëndim

Screen Shot 2016-05-10 at 07.30.17

Lajmi se Donald Tramp ka siguruar de fakto emërimin e Partisë Republikane si kandidat zyrtar për president të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, na çoi sërish në Evropën e vitit 2002. Asokohe pati një tronditje të madhe, kur Zhan mari Lë Pen, një kandidat i ekstremit të djathtë, kaloi në raundin final në zgjedhjet presidenciale franceze. Lajmi i mirë është se zoti Lë Pen u mund rëndë në raundin e fundit. Lajm i keq është se në retrospektivë, suksesi i tij i pjesshëm shënoi një pikë kthese në politikën europiane.

Që nga viti 2002, çështjet që mbronte zoti Lë Pen – nacionalizmi, urrejtja ndaj emigrantëve, denoncimi i elitave “jopatriotike”, frika ndaj Islamit, refuzimi i BE-së dhe proteksionizmi – kanë një mbështetje në rritje në Evropë. E djathta ekstreme nuk ka formuar ende një qeveri në Evropën Perëndimore. Por ajo ka ndryshuar debatin publik, duke i detyruar politikanët…

[real3dflipbook id=”1112″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close