Shendeti

Këto janë përfitimet e birrës, të cilat thuajse askush nuk i njeh

Ndërkohë që konsumimi i birrës sjell një sërë përfitimesh për shëndetin, duhet të dish se kjo pije ndalohet të konsumohet, sidomos në rast se ke probleme me mëlçinë. Kaloritë prej një gote birre variojnë nga 100 kalori për birrën e lehtë, në 220 kalori për atë jo plotësisht të përpunuar. Kjo e fundit është e rrezikshme për shëndetin, ndaj duhet shmangur në mënyrë të padiskutueshme. Ndërkohë birrën e lehtë mund ta konsumoni dhe do të siguroni përfitimet e mëposhtme të saj.

1. Është e pasur me vitaminë B.
Birra
është e pasur me vitaminën B3, B6 dhe acidin folik. Vitamina B3 ndihmon në riparimin qelizor, kurse vitamina B6 lehtëson sindromin premenstrual. Ndërkohë acidi folik ndihmon në parandalimin e kancerit të zorrës së trashë. Birra përmban gjithashtu fibra, të cilat veprojnë si një laksativ natyral për tëparandaluar konstipacionin. Ajo gjithashtu përshpejton tranzitin intestinal, duke lehtësuar shpejtësinë e përthithjes dhe përpunimit të ushqimit në zorrë.

2. Birra ndihmon në reduktimin e stresit.
Nj
ë birrë në ditë e mban larg stresin. Konsumi i kontrolluar i birrës mund të reduktojë stresin dhe ankthin, të cilët janë faktorë të rëndësishëm rreziku për sëmundjet kardiake. Sipas Mayo Clinic, konsumi i moderuar i birrës redukton rrezikun për infarkt dhe iktus.

3. Birra ka veti antimikrobike.
Bima e p
ërdorur për prodhimin e birrës njihet për vetitë antimikrobike, të cilat mund të luftojnë një sërësëmundjes dhe problemesh të lidhura me mikrobet.

4. Birra përmban sasi të lartë silica.
Konsumi i kontrolluar i birr
ës mund të ndihmojë në parandalimin e Alzheimer, kjo sipas një studimi tërealizuar në 2007 në “Universitetin e Alcala’” në Spanjë. Kërkimi doli në përfundimin se marrja e tepërt e silicit rrit përthithjen e aluminit në tru, i cili mendohet se ndihmon në parandalimin e Alzheimer.

5. Konsumi i birrës ndihmon në densitetin kockor.
Birra i mban kockat t
ë forta. Kërkuesit e “Tufts University” kanë gjetur një lidhje pozitive mes konsumit të birrës dhe densitetit kockor. Një konsum i tepruar është parë se e dobëson densitetin kockor, kurse njëkonsum i kontrolluar e rrit atë.

Back to top button