Shkence

Kjo kujtesë digjitale është e përjetshme dhe e pashkatërrueshme

Screen Shot 2016-05-12 at 15.20.51

Një “monedhë” kuarci mund të ruajë të dhënat për 13.8 miliardë vite, që është ekuivalente me moshën e universit, dhe në gjendje t’u rezistojë temperaturave deri 190 gradë celcius. Mbi këtë “monedhë”, e cila është realizuar nga Universiteti i Southamptonit nëpërmjet lazerëve super të shpejtë, janë ruajtur tashmë Deklarata Universale e të Drejtave të Njeriut si edhe Magna Carta./bota.al

Show More
Back to top button
Close
Close