Horizonti.al

KURIOZITETE / A bëhet telefoni juaj më i rëndë pas çdo shkarkimi?

screen-shot-2016-10-08-at-08-27-40Ndërsa energjia është e barabartë me masën, ne mund të argumentojmë se shtimi i të dhënave te një pajisje e bën atë një të miliontën e një grami më të rëndë… Të dhënat ruhet si si 1 dhe 0 në memorie. Prania e një 1 ose 0 përfaqësohet nga një grumbullim ose mungesë elektronesh. Grimcat e ngarkuara kanë masë, por është vetëm shpërndarja e elektroneve që ndryshon më tepër se sa sasia e tyre. Një tjetër mënyrë e të menduarit mbi të, është se atomet në memorie kanë veti magnetike. Grupet e atomeve, të rreshtuara në një drejtim apo në një tjetër sipas asaj nëse janë duke ruajtur 1 apo 0, do të kenë sasi të ndryshme të energjisë në përputhje me mënyrën se si ato janë të rreshtuara. /bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close