Magazine

Mirë se vini në parajsë. Një “udhëtim” në gjashtë faza, nga kopshti i harlisur hebraik, tek dhomat e arta të Xhenetit

Ku do të gjendemi pas përfundimit të jetës sonë? Të gjitha fetë përshkruajnë vende paqësore të ndriçuara nga drita e Zotit. Një shëtitje në “botën qiellore” në gjashtë faza, nga kopshti i harlisur hebraik tek dhomat e arta të Xhenetit, mbretëria e pushimit të përjetshëm për myslimanët

Screen Shot 2016-05-21 at 07.43.33

Një tunel drite, një ndjesi e thellë paqeje, shkëputje nga trupi, zhytja në një pishinë të thellë. Ata që kanë qenë pranë vdekjes dhe që janë rritkthyer sërish në jetë, e përshkruajnë në këtë mënyrë momentin e kalimit në botën tjetër. Një filma është paraqiur shpesh si një dritë verbuese, dhe më e famshmja është ajo në flimin “Hereafter” (Bota tjetër) me rregji të Klint Istudit.

I njëjti shkëlqim i madh në ikonografi nëpër shekuj. Shkenca ia atribuon këto ndjesi ekstra-shqisore të përjetuara nga njerëzit fatlumë që mund të flasin në lidhje me to – ata për të cilët porta e shndritshme u hap vetëm një moment përmes një vdekje virtuale të trurit dhe pastaj u rikthyen në dimensionin tokësor …

[real3dflipbook id=”1135″]

Leave a Reply

Back to top button