Horizonti.al

Misteret më drithëruese: Gjinkalla3301, gjëza më çuditshme

puzz

Në tre vitet nga 2012 deri në 2014, në çdo 4 janar shfaqej në internet një gjëzë e çuditshme, e paraqitur nga dikush që mbante pseudonimin “3301”. Mesazhi përfshinte gjithmonë simbolin e një gjinkalle. Ajo thoshte:

“Përshëndetje. Po kërkojmë individë shumë inteligjentë. Për t’i gjetur, kemi bërë një test. Ka një mesazh të fshehur në foto. Gjeje do të të prijë në rrugën për të na gjetur ne. Mezi presim të takojmë ata pak që do të gjejnë rrugën. Paçi fat”.

Gjëzat kishin elemente nga matematika, letërsia, kriptografia, siguria e të dhënave dhe filozofia. Kishte edhe të dhëna fizike të shpërndara nëpër botë, si Spanja, Australia, Korea, Hauai dhe Polonia.

Ndonëse 3301 nuk vazhdoi me gjëzat, misteri se kush ishte personi dhe përse bëhej ai ushtrim vazhdon. Shumëkush besoj se gjëzat kishin ngjarjëti të mëdha me mjetet e rekrutimit të shoqërive të fshehta në të kaluarën. Cilido qoftë sekreti, vetëm një person njihet që ka zgjidhur një gjëzë, por edhe ai vetëm mund të spekulojë për qëllimin e tyre./Bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close