Horizonti.al

Misteri i monstrës së detit në Ishullin Huk

Screen Shot 2016-04-04 at 12.31.32Misteri i monstrës së detit në Ishullin Huk nisi në 12 dhjetor 1964, kur Robert Lee Serrec dhe bashkëshortja e tij po pushonin në brigjet e Ishullit Huk, në Australi. Në ato momente e shoqja pa një qenie gjigande në formë ishulli në shtratin e lagunës. Kureshtarë për të kuptuar se cfarë ishte me saktësi, të dy bënë disa fotografi “të krijesës”. Roberti dhe e shoqja thanë se i ngjante një krijese gjigande në formë gjarpëri. Krijesa e gjatë si hije nuk lëvizte, kështu që cifti supozoi që ishte e ngordhur. Ata u përpoqën të afrohen, por krijesa nisi të lëvizë dhe të hapë gojën, kështu që të dy vendosën të bëjnë kujdes dhe të kthehen në varkën e tyre. Pas kësaj, krijesa u largua duke notuar.

Ajo ë e bën kaq të fuqishëm këtë mister, është se fotografitë u bënë në vitin 1964, disa dekada para shpikjes së Photoshopit dhe pamjeve digjitale, gjë që u jep atyre më shumë vërtetësi./bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close