Horizonti.al

Napoleoni i sulmuar nga lepujt, lufta më e çuditshme në histori dhe fakte të tjera historike

Screen Shot 2015-07-20 at 11.35.21

1. Parlamenti i Islandës, është më i vjetri ende në funksionim në botë. Ai ekziston që nga viti 930.

2. Forca Ajrore e SHBA-së (atëherë pjesë e korpusit të ushtrisë) kishte vetëm 18 pilotë dhe 12 avionë të dobishëm në fillim të Luftës së Parë Botërore.

3. Gjenerali spanjoll Antonio Lopez de Santa Ana, urdhëroi organizimin e një ceremonie të plotë mortore ushtarake në vitin 1838 për këmbën e tij të prerë. Ai e humbi atë nga goditja e predhës së një topi.

4. Një burrë nga Nju Orlinsi punësoi një pirat për të çliruar Napoleonin, nga mërgimi i tij i detyruar në ishullin e Shën Helenës.

5. Në dhomën e tij në konviktin e kolegjit, poeti i njohur anglez Lord Bajroni mbante një arush manar.

6. Ish-presidenti  amerikan Ronald Reagan, ka qenë një truprojë në shkollën e mesme. Atij i njihet merita se pati shpëtuar 77 jetë njerëzish.

8. Ish-udhëheqësi famëkeq i Koresë së Veriut Kim Jong Il, ka shkruar gjashtë vepra operistike.

9. Napoleon Bonaparti u sulmua një herë nga disa lepuj.

10. Lufta më e çuditshme në histori, është regjistruar ndërmjet Holandës dhe Ishujve Shili. Ajo zgjati nga viti 1651 deri në 1986, duke e bërë atë luftën më të gjatë që ka ekzistuar ndonjëherë, dhe ku nuk pati asnjë viktimë. / Bota.al

Leave a Reply

Back to top button