Enciklopedike

Napoli, një qytet me dy fytyra: të mbidheshmen dhe të nëndheshmen

Screen Shot 2016-05-12 at 14.46.30Napoli është një qytet me dy fytyra: ajo e sipërme, që e njohin të gjithë, dhe ka një “sozi” të nëndheshme, ku gjenden kisha, shpella të mëdha, puse dhe ujësjellës. Qyteti i poshtëm është gërrmuar që në kohët e grekërve të lashtë për të ndërtuar atë të sipërm: shpellat e lashta të shtufit gëlqeror janë të lidhura mes tyre nga tunele të tjerë dhe të transformuara në çisterna, varreza dhe (gjatë Luftës së Dytë) në vendstrehime antiajrore.

Në këtë fotografi, varreza e Fontanelës, krijuar në shpellat rreth Sanitas, në vijim të epidemive që goditën qytetin duke nisur nga vitet ‘600./bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close