Bota

Në flakë biblioteka historike e Moskës me 14 milion libra

A fire in the library of the Institute of Scientific Information on Social Sciences in Moscow.

Zjarr në bibliotekën e institutit akademik të insofmracionit shkencor të shkencave sociale, një prej bibliotekave më të mëdha të Rusisë, e themeluar në vitin 1918 dhe me më shumë se 14 milionë libra, mes të cilëve tekste të rrallë në gjuhët sllave, dokumenta të OKB dhe UNESCO-s, raporte parlamentarë nga vende të tjerë, që i përkasin deri vitit 1789.
Nuk ka patur asnjë viktimë, por dëmi ndaj trashëgimisë kulturore dhe shkencore duket i rëndë. Zjarri që ka shpërthyer në katin e tretë ka djegur afro 2000 metra katrorë të ndërtesës duke shkaktuar shembjen e catisë. Mund të jetë shkaktuar nga një qark i shkurtër, sipas ministrisë së emergjencave. në vend kanë shkuar menjëherë 38 mjete zjarrfikëse.

Leave a Reply

Back to top button