Horizonti.al

Një nofull njeriu, bëhet prova më e hershme për njerëzit e lashtë jashtë Afrikës.

Para këtij viti, fosili më i vjetër Homo Sapiens i gjetur jashtë Afrikës, vlerësohej të ishte midis 90.000 dhe 120.000 vjeçar. Por në janar të 2018-ës, një ekip kërkimor njoftoi zbulimin e një fosili të nofullës së sipërme, që është të paktën 50.000 vite më e vjetër se i pari, në një shpellë malore në Izrael. Kjo sugjeron se njerëzit modern, mund të kenë migruar jashtë Afrikës shumë më herët se sa mendohej dikur. / bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close