Horizonti.al

Një pamje shumë e rrallë e hershme e Jezu Krishtit, u shfaq në murin e një kishe të lashtë izraelite

E gjetur në muret e një kishe, mes rrënojave të një fshati bujqësor të epokës bizantine në Izraelin jugor, piktura 1.500 vjeçare e panjohur më parë, është një shembull i rrallë i artit të krishterë të hershëm që gjendet në Tokën e Shenjtë. Për shkak se u gjet mbi një gërmë Baptiste, besohet se e përshkruan Krishtin në çastin e pagëzimit të tij. Por, në vend të imazhit tipik perëndimor me flokë të gjatë, Jezusi shfaqet në këtë përshkrim me flokë të shkurtër, kaçurrela dhe pa mjekër. / bota.al

Leave a Reply

Back to top button