Shendeti

Pasojat e stresit mbi trupin tonë

Stresi i tepërt mund të ketë një efekt negativ në pjesë të ndryshme të trupit.

FRYMËMARRJA

Rritja e ritmit të frymëmarrjes mund të çojë në sulme paniku dhe hiperventilim.

RRAHJET E ZEMRES

Përshpejtimi i ritmit të zemrës dhe rritja e tensionit të gjakut mund të dëmtojnë gradualisht sistemin kardiovaskular.

FRYMËMARRJA

Frymëmarrja më e shpejtë sjell më shumë oksigjen në muskujt tuaj për t’i përgatitur ata për veprim.

NERVAT

Stresi i përjetuar gjatë zhvillimit të trurit ka të ngjarë të ndikojë në strukturën e trurit në rritje.

MUSKUJT

Muskujt e tendosur të kokës, shpatullave dhe qafës shkaktojnë dhimbje koke.

HORMONET

Hormonet e stresit, të tilla si kortizoli, ushtrojnë efektet e tyre në qelizat në të gjithë trupin, duke përfshirë çaktivizimin e reagimit imunitar.

TRETJA

Rrjedhja e dëmtuar e gjakut në sistemin tretës dhe disa zgjedhje ushqimore mund të ndikojnë në funksionet e zorrëve.

RIPRODHIMI

Fertiliteti dhe libido ndikohen nga stresi kronik si tek meshkujt ashtu edhe tek femrat.

Back to top button