Udhetim & Turizem

Plazhi i kuq i Kinës, një kryevepër e natyrës

Ky plazh ndodhet rreth 30 km në juglindje të qytetit të Panjinit. Në lagunat e deltës së lumit Liao, që ndodhet në Kinë dhe që është lumi kryesor i Mançurisë jugore. Ky mjedis natyror është një vend unik, sepse në vjeshtë ai mbulon të gjithë gjerësinë e tij, rreth 3.500 hektarë, me një ngjyrë të kuqe intensive.

Pse kjo ngjyrë?

Arsyeja për këtë ngjyrë karakteristike është një algë detare e pranishëm në plazh, sargadilla detare. Këto alga dalin me një ngjyrë të gjelbër që kthehet rozë derisa të arrijë një të kuqe të thellë në muajin shtator. Në këtë vend, përveç algave të kuqe, ka më shumë se 236 lloje zogjsh. Për më tepër, kjo rezervë natyrore është një habitat i përsosur për zogjtë migrues që udhëtojnë midis Azisë dhe Australisë.

Është një vend strehimi për 236 lloje zogjsh, 30 prej të cilave janë specie të mbrojtura. Plazhi i kuq i Kinës është një bukuri e natyrës, është pjesë e rezervatit natyror Hekou Shuangtai, i përbërë nga rreth 600,000 hektarë. Përveçse është një pikë kyçe për zogjtë migrues, çdo lloj aktiviteti njerëzor, përfshirë plazhin, është i ndaluar.

Megjithatë, një zonë e vogël për turistët lejohet, por pjesa tjetër është e kufizuar. Për këtë arsye, janë ndërtuar një varg vendesh druri që ju lejojnë të shijoni këtë mrekulli të natyrës. / bota.al

Leave a Reply

Back to top button