Magazine

INTERVISTA / Rrëfimi i rrallë i gruas që shembi me knock-out Muhamed Aliun

Eshtë gruaja që ka nxjerrë knock out Muhamed Aliun. Në ringun e një dhome, pa dëshmitarë. Edhe sot nuk i nevojiten dorezat. Eshtë imponuese, jo tamam një kukull: nëse ju jep një shuplakë, do ju vijë mendja rrotull. Njeh edhe artet marciale, ka qenë rripi i zi në karate. Rrëfimi i jashtëzakonshëm i gruas me të cilën kampioni i boksit pati katër fëmijë, dhe që më mirë se kushdo, ka njohur dobësitë dhe frikën e njeriut që në sytë e botës shfaqej i pamposhtur. Ashtu sikurse dhe tradhëtitë e shumta, si dhe një episod në Manila të Filipineve…

Screen Shot 2015-12-20 at 20.50.31

Khalilah Camacho Ali, më parë quhej Belinda, është gruaja e dytë e Muhamed Aliut. Pothuaj dhjetë vjet martesë, katër fëmijë, tre vajza e një djalë. Ndoshta bashkëshortja më e rëndësishme: ajo ishte aty kur Cassius Clay u bë Ali, ajo ishte kur ai refuzoi të shkojë në Vietnam (’67), ajo ishte në Zaire “Rumble in the Jungle” (kundër Foreman në ’74), ajo ishte në Filipine “Thriller in Manila” (kundër Frazier në ’75). Aliu me të ka bërë gjërat më të mëdha: në ring dhe jashtë tij. Dhe tani ajo kërkon rolin e tij: të gruas që e ka bërë kampion të njerëzve. “The Greatest”, pikërisht…

[real3dflipbook id=”727″]


Screen Shot 2015-12-20 at 20.51.08

Leave a Reply

Back to top button