Enciklopedike

Sa ishin në të vërtetë viktimat e Betejës së Stalingradit?

Dhuna e tmerrshme e përplasjes mes divizioneve gjermane dhe Armatës së Kuqe për shëtnien në dorë të qytetit të Stalingradit dhe kontrollin e Lumit Vollga, kushtoi pothuaj pesë muaj betejë (21 gusht 1942 – 2 shkurt 1943) pothuaj 400 mijë të vdekur mes ushtarëve gjermanë dhe 480 mijë mes sovjetikëve. Por në total numri i të rënëve, duke numëruar edhe të plagosurit, ishte një milionë e gjysmë, mes të cilëve 40 deri 100 mijë ishin civilë. Me një fjalë, pothuaj 10 mijë njerëz të rënë në ditë. /bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close