Ekonomi

Si do ta vulosë politika fatin e Greqisë

Ka një ironi të madhe: nëse politika e shtyn Athinën drejt daljes, gjeopolitika është e vetmja që e mban në klubin e Euros. Greqia ndodhet në qoshen strategjike juglindore të kontinentit europian. Ballkani është një rajon ku presidenti rus, Vladimir Putin, ka përqëndruar përpjekjet e tij për të destabilizuar aleancën perëndimore. A mundet vërtetë Europa të lejojë që qeveria e Athinës të bjerë në krahët e Moskës? Cili do të ishte sinjali për pjesën tjetër të Ballkanit? Cfarë mund të themi për Qipron e ndarë? A do të ishte kostoja e lejimit të largimit të saj nga Euro, më e madhe se sa barra politike dhe financiare e mbajtjes zvarrë të Greqisë në Eurozonë?

Screen Shot 2015-05-31 at 18.02.51

Philip Stephens

Harrojini raportet e borxhit, ekuilibrat fiskalë, problemet e likuiditeteve dhe pjesën tjetër. Kriza e Greqisë ka qenë gjithmonë sa politike, aq edhe ekonomike. Tani, ka vetëm lidhje me politikën.

Ekzistojnë dy teori në lidhje me qeverinë e Syrizas, të udhëhequr nga Alexis Tsiprasi… Analiza e FT, lexojeni me poshte (Bota.al)

[real3dflipbook id=”255″]


BKT Reklama

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close