Histori

Skandali më i madh i spiunazhit

 

Qeveria britanike mbron identitetin e një personazhi me rëndësi të madhe publike që spiunoi për Bashkimin Sovjetik për shumë vite me rradhë

screen-shot-2016-10-28-at-09-00-24

Deri në vitet ’70, opinioni publik besonte se ishin 4 agjentët britanikë që spiunonin për Bashkimin Sovjetik, por më vonë u shfaq një emër i pestë dhe një i gjashtë, derisa në shtator të vitit 2016 historiani Andrew Lownie zbuloi ekzistencën e një dokumenti të ruajtur në arkivat kombëtare, mbi identitetin e një tradhtari të shtatë. Kur u kërkoi leje për t’u konsultuar autoritetet ia mohuan, duke ruajtur emrin e agjentit të dyfishtë, gjë tregon për rëndësinë e një persononazhi të tillë. Gazetarët e mirëinformuar mbi këtë çështje pohojnë se ka akoma të panjohura në lidhje me skandalin e spiunazhit. Që nga vitet 60 deri në fund të viteve 70, opinioni publik britanik pësoi një goditje emocionale, ku 5 spiunë dhe diplomatë të Britanisë së Madhe, të cilët kishin poste me rëndësi jetike për sigurinë, në fakt ishin agjentë të dyfishtë …

[real3dflipbook id=”1350″]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close