Personazhe

Slavoj Zizek: Unë jam me Kim Kardashianin. Eshtë më “e ndershme” se Angelina

  • Siç e demonstron shoqëria jonë liberal-tolerante, të drejtat e njeriut janë në një analizë të fundit, e drejta për të shkelur Dhjetë Urdhëresat. “E drejta e privatësisë” është ekuivalente e të drejtës për tradhëti, e kryer në fshehtësi. “E drejta e lumturisë së individit dhe zotërimit të pronës private” është e drejta për vjedhje (dhe shfrytëzimin e tjetrit). “Liria e shtypit, mendimit, shprehjes” mishëron të drejtën për të gënjyer, shpifur dhe poshtëruar të tjerët. “E drejta e qytetarëve të lirë për të mbajtur armë”, nënkupton të drejtën për të vrarë. Dhe në fund, “e drejta e fesë” nënkupton të drejtën për të adhuruar hyjni të rreme. Kim Kardashiani me vulgaritetin e saj, shkel të gjithë urdhëresat e shijes së mirë, dhe pikërisht për këtë arsye shumë prej nesh e gjejnë të papërmbajtshme…

screen-shot-2016-10-07-at-13-13-01

Nga Slavoj Zizek

Kur u mësua se Kim Kardashian ishte lidhur dhe grabitur në një rezidencë luksoze pariziene, stilisti i famshëm Karl Lagerfeld e kritikoi për ekspozimin e tepruar që ajo i bën pasurisë së vet. Prandaj ishte ajo vetë pjesërisht përgjegjëse, për atë që kishte ndodhur: “Sepse jeton nën vështrimin e publikut, mjerisht kjo është koha jonë. Eshtë e pamundur të ekspozosh pasurinë tënde dhe më pas të habitesh, që del dikush e dëshiron të përfitojë. Nëse je e famshme dhe i ekspozon bizhuteritë e tua në rrjetet sociale, është më mirë të zgjedhësh një hotel, ku askush të mos mundet t’i afrohet dhomës tënde”. Pavarësisht se unë e shoh Kim Kardashianin, si personazh publik, tmerrësisht të turpshme dhe pa aspak shije, kompenti i Karl Lagerfeldit më tingëllon…

[real3dflipbook id=”1315″]

Leave a Reply

Back to top button